Затвори

TERMENI ȘI CONDIȚII

Acest magazin online (www.leonardo-optics.ro) este deținut de societatea Leonardo Optics SRL, persoană juridică română, înmatriculată la Oficiul Național al Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București sub nr. J40/8848/2015, având C.U.I RO34790869, cu sediul social situat în mun. Bucuresti, Sector 1, Strada Ion Cimpineanu, nr 11, Modul Q, camera 407, Union International Center, etaj 4. www.leonardo-optics.ro include toate informațiile disponibile pe site, pentru utilizatorii care acceptă Termenii și Condițiile precum și alte detalii prezentate în acest document.

Vizitând magazinul nostru online și/sau cumpărând orice produs din magazinul nostru, vă angajați să acceptați și să respectați următorii Termeni și Condiții, incluzând termenii, condițiile și politicile adiționale menționate în cele ce urmează și/sau disponibile prin hyperlink. Această pagină (împreună cu documentele la care se face referire în cadrul ei) va indica Termenii și Condițiile în care puteți utiliza web site-ul www.leonardo-optics.ro (SITE-ul). Vă rugăm să citiți cu atenție acești Termeni și Condiții de utilizare înainte de a începe să utilizați site-ul. Folosind web site-ul nostru, indicați că acceptați acești Termeni de utilizare și că sunteți de acord să îi respectați. În cazul în care nu sunteți de acord cu Termenii și Condițiile vă rugam să nu utilizați SITE-ul.

Dacă nu acceptați Termenii și Condițiile prezentate în această documentație, atunci nu ar trebui să continuați accesarea magazinul nostru online și nu veți putea proceda la achiziționarea produselor afișate pe site-ul nostru. Orice caracteristică nouă sau opțiune care va fi adăugată magazinului online va face, de asemenea, obiectul Termenilor și Condițiilor prezente. Puteți citi ultima versiune a Termenilor și Condițiilor noastre pe această pagină. Ne rezervăm dreptul de a actualiza, schimba sau înlocui orice parte sau detaliu din Termenii și Condițiile noastre, informându-vă despre schimbări prin intermediul canalelor de comunicare disponibile pe site-ul nostru. Este responsabilitatea dvs. să consultați această pagină periodic pentru a verifica schimbările. În cazul unor neînțelegeri, se aplică Termenii și Condițiile valabile la momentul plasării Comenzii.


1. DEFINIȚII ȘI TERMENI
În cuprinsul prezentului document, următorii termeni vor avea, dacă din context nu rezultă altfel, înțelesurile specificate mai jos:

LEONARDO OPTICS - este denumirea comercială a LEONARDO OPTICS SRL, persoană juridică de naționalitate română, înmatriculată la Oficiul Național al Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București sub nr. J40/8848/2015, având C.U.I RO34790869, cu sediul social situat în mun. Bucuresti, Sector 1, Strada Ion Cimpineanu, nr 11, Modul Q, camera 407, Union International Center, etaj 4.

VÂNZĂTOR: LEONARDO OPTICS SRL, persoană juridică de naționalitate română, înmatriculată la Oficiul Național al Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București sub nr. J40/8848/2015, având C.U.I RO34790869, cu sediul social situat în mun. Bucuresti, Sector 1, Strada Ion Cimpineanu, nr 11, Modul Q, camera 407, Union International Center, etaj 4.

SITE: reprezintă web site-ul aparținând și administrat de LEONARDO OPTICS SRL, găzduit la adresa www.leonardo-optics.ro, prin intermediul căruia Utilizatorul/Cumpăratorul/Clientul are acces la informații privind produsele oferite de LEONARDO OPTICS SRL, prin intermediul site-ului www.leonardo-optics.ro.

MAGAZINUL ONLINE: se referă la www.leonardo-optics.ro

MAGAZINUL FIZIC/SHOWROOM: magazinul din care se va putea ridica o Comandă, dacă Cumpărătorul/Clientul optează astfel. Punctul de ridicare va fi în mun. Bucuresti, Sector 1, Strada Ion Cimpineanu, nr 11, Modul Q, camera 407, Union International Center, etaj 4.

CUMPĂRĂTOR / CLIENT: poate fi orice persoană fizică sau persoană juridică, care își face un Cont în Site și efectuează, respectiv finalizează o Comandă pe magazinul online și care a acceptat Termenii si Condițiile de utilizare ale prezentului SITE, îndeplinind în acest sens toate cerințele procesului de înregistrare. Cumpărătorul/Clientul mai poartă denumirea de consumator, în acord cu dispozițiile Legii nr. 363/2007.

UTILIZATOR: orice persoană fizică, sau persoană juridică care accesează SITE-ul, care a acceptat Termenii si Condițiile de utilizare ale prezentului SITE și care este sau nu înregistrată pe magazinul online în timpul utilizării SITE-ului. Utilizatorul mai poartă denumirea de consumator, în acord cu dispozițiile Legii nr. 363/2007

CONT: sectiunea din SITE formată dintr-o adresă de e-mail, sau, după caz, un nume de utilizator și o parolă care permite unui singur Cumpărător/Client/Utilizator transmiterea Comenzii si care conține informații despre Utilizator/Client/Cumpărător și istoricul său în SITE (Comenzi, garanții, Produse etc.). Utilizatorul/Cumpărătorul/Clientul este responsabil și se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete și actualizate. Contul, astfel cum a fost definit, permite unui singur Cumpărător/Client/Utilizator accesul la zone restricționate ale site-lui prin intermediul căruia se face accesul la informațiile furnizate de către consumator pentru comanda în curs, pentru comenzile anterioare sau în cadrul procesului de reactualizare a informațiilor aferente contului.

FAVORITE:
secțiune Wishlist din Cont care permite Cumpărătorului/Clientului/Utilizatorului să își creeze Liste cu Produsele Preferate, pe care doreste să le urmărească în vederea unei eventuale achiziții.  

COȘUL MEU: secțiune din Cont care permite unui singur Cumpărător/Client/Utilizator să adauge Produsele pe care dorește să le achiziționeze la momentul adăugării sau la un moment ulterior.

COMANDĂ: un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător/Client prin care acesta din urmă transmite Vânzătorului, prin intermediul SITE-ului, intenția sa de a achiziționa Produse de pe SITE.

PRODUSE: orice produs listat pe SITE, inclusiv produsele menționate în Comandă, care urmeaza a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului/Clientului ca urmare a Contractului încheiat.

CONTRACT LA DISTANȚĂ: orice comandă confirmată de Vânzător. Conform definiției cuprinse în OUG 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, art. 2, punctul 7, așa cum a transpus Directiva 2011/83/UE privind drepturile consumatorilor: orice contract încheiat între profesionist și consumator în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestări de servicii la distanță organizat fără prezența fizică simultană a profesionistului și a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanță, până la momentul în care este încheiat contractul.

CONȚINUT: acesta reprezintă:
- toate informațiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
- toate datele și elementele din cadrul SITE-ului incluzând, dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau conținut multimedia, brevete, modele, imagini, texte, fotografii, videoclipuri, hărțile grafice etc.
- conținutul oricărei comunicări comerciale transmise Cumpărătorului/Clientului/Utilizatorului de către Vânzător prin mijloace electronice și/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
- informații legate de Produsele și/sau tarifele practicate de Vânzător într-o anumită perioadă;
- date referitoare la Vânzător.

COMUNICĂRI COMERCIALE: orice tip de mesaj trimis de către Vânzător (cum ar fi: newsletter, e-mail, webpush etc.) conținând informații generale și tematice, informații cu privire la Produsele vizualizate sau achiziționate de pe site, informații cu privire la oferte sau promoții, informări cu privire la produse adăugate în secțiunea Cont/Coșul meu precum și alte comunicări comerciale cum ar fi cercetări de piață și/sau sondaje de opinie.
LINK: se referă la un cuvânt cheie sau adresa unui site din afara sau interiorul magazinului online care, angajat prin click, inițiază vizitarea unei pagini de internet noi.
CLICK: angajarea unui link sau crearea unei activități pe magazinul online. Exemplu: navigarea generală a site-ului.
CURIER: orice persoană juridică care prestează servicii de curierat rapid, la alegerea Vânzătorului.
SPECIFICAȚII: toate specificațiile și/sau descrierile Produselor așa cum sunt precizate de către Cumpărător/Client în Comandă.
COMENTARIU: apreciere sau observație critică referitoare la un anumit Produs. Toate comentariile exprimate de către Utilizator/Cumpărător/Client transmise Vânzătorului vor fi formulate într-o notă decentă, fără utilizarea expresiilor jignitoare.
DEPUNERE: împărtășirea unor date cu caracter personal ale Cumpărătorului/Clientului/Utilizatorului cu magazinul online. Exemplu: abonarea la newsletter sau finalizarea unei Comenzi, prin înregistrarea pe magazinul online și împărtășirea adresei de e-mail.
DOCUMENTAȚIE: prezenții Termeni și Condiții, incluzând și politicile LEONARDO OPTICS SRL. afișate pe site-ul www.leonardo-optics.ro.
CAMPANIE/PROMOȚIE: actiunea de a expune în scop comercial, un număr finit de Produse având un stoc limitat și predefinit, pentru o perioadă limitată de timp stabilită de către Vânzător și publicată pe SITE.
TRANZACȚIE: încasarea sau rambursarea unei sume rezultată din vânzarea unui Produs de către Vânzător, Cumpărătorului/Clientului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vânzător, indiferent de modalitatea de livrare.
MODALITATE DE PLATĂ: modalitatea prin care Vânzătorul acceptă plata Produselor achiziționate. Modalitatea principală de plată a Produselor se va face prin virtual POS, iar ca modalități alternative se va putea achita în numerar în ziua livrării Comenzii, sau cu ridicare din magazinul fizic la momentul prezentării Cumpărătorului/Clientului la sediul LEONARDO OPTICS SRL, din mun. Bucuresti, Sector 1, Strada Ion Cimpineanu, nr 11, Modul Q, camera 407, Union International Center, etaj 4.
PLASAREA COMENZII: Comenzile vor putea fi plasate prin intermediul poștei electronice, SMS, whatsapp sau telefonic la numărul afișat pe SITE.
UTILIZARE ABUZIVĂ: reprezintă utilizarea SITE-ului într-un mod contrar practicii în domeniu, a reglementărilor și ale legislației în vigoare sau în orice alt mod care poate să producă prejudicii pentru societatea LEONARDO OPTICS SRL.

1. POLITICA DE VÂNZARE ONLINE
Acceptând Termenii și Condițiile de pe această pagină, se înțelege că Utilizatorul/Cumpărătorul/Clientul persoană fizică este de minim vârstă majoră, conform legilor României.

Folosirea, inclusiv, dar nelimitându-se la accesarea, vizitarea și vizualizarea, conținutului implică acceptarea de către Utilizator/Cumpărător/Client a prezentei liste de Termeni și Condiții. Utilizatorul/Cumpărătorul/Clientulul se obligă să monitorizeze permanent Termenii și Condițiile care pot fi actualizate, modificate și completate.

Accesul în vederea efectuarii unei Comenzii îi este permis oricărui Utilizator/Cumpărător/Client. Din motive justificate Leonardo Optics își rezervă dreptul de a restricționa accesul Utilizatorului/ Cumpărătorului/Clientului în vederea efectuării unei Comenzi și/sau la unele modalități de plată acceptate, în cazul în care consideră ca datorită conduitei sau a activității Utilizatorului/Cumpărătorului/Clientului pe SITE, acțiunile acestuia ar putea prejudicia în vreun fel Leonardo Optics.

Comunicarea cu Vânzătorul se poate realiza prin interactiunea directă cu acesta sau prin adresele și modalitățile menționate la sectiunea Contact din SITE. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit să aducă justificari pentru aceasta.

În cazul unui volum de trafic neobișnuit de mare provenit din partea unei rețele de internet, Leonardo Optics își rezervă dreptul de a cere Utilizatorului/Cumparatorului/Clientului introducerea unui cod de validare de tip captcha, în vederea protejării informației din cadrul SITE-ului.

Lonardo Optics poate publica pe SITE informații despre Produse, și/sau Promoțiile/ Campaniilor practicate de către acesta pe SITE într-o anumită perioadă de timp și în limita stocului disponibil.

Toate prețurile aferente Produselor afișate pe SITE sunt exprimate în lei (RON) și includ T.V.A.

Accesul în vederea înregistrării unei Comenzi se face exclusiv prin accesarea site-ului public disponibil www.leonardo-optics.ro.

Prin folosirea SITE-ului, Utilizatorul/Cumpărătorul/Clientul este singurul responsabil pentru toate activitățile care decurg din utilizarea acestuia. De asemenea, Utilizatorul/Cumpărătorul/Clientul răspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice altă natură produse SITE-ului, conținutului, sau oricărui terț cu care Leonardo Optics SRL are încheiate contracte, în conformitate cu legislația română în vigoare.

Toate informațiile folosite pentru descrierea Produselor disponibile pe SITE (imagini statice/dinamice/ prezentări multimedia) nu reprezintă o obligație contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare/informare.


2. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ ȘI INDUSTRIALĂ

Conținutul site-ului www.leonardo-optics.ro, incluzând dar nelimitându-se la: imagini, imagini statice, imagini dinamice, logo, texte și/sau conținut multimedia, brevete, modele, fotografii, videoclipuri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, elemente de grafică web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate, hărți grafice, bazele de date prezentate pe SITE constituie proprietatea exclusivă a Leonardo Optics SRL și este apărat de Legea privind drepturile de autor și drepturile conexe şi de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul Leonardo Optics SRL a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legislației în vigoare.

Site-ul www.leonardo-optics.ro este o lucrare creativă protejată de drepturile de autor. Drepturile de proprietate intelectuală referitoare la conceptul SITE-ului și fotografiile, textele, informațiile, documentele conținute de SITE și orice elemente create pentru SITE sunt proprietatea exclusivă a Leonardo Optics SRL, având în vedere că Leonardo Optics SRL nu a acordat nicio licență și niciun alt drept, cu excepția celui de a consulta SITE-ul. Nu se atribuie drepturi sau licențe cu privire la niciunul dintre aceste elemente fără autorizarea scrisă a Leonardo Optics SRL. Orice utilizare neconformă legii se pedepsește conform reglementărilor în vigoare.

Acest SITE respectă legea drepturilor de autor. Toate drepturile autorilor operelor protejate reproduse și comunicate pe SITE sunt rezervate.

Datele și informațiile conținute de SITE sunt furnizate numai în scopuri ilustrative privind Leonardo Optics SRL și activitățile sale. SITE-ul nu le permite Utilizatorilor/Cumpărătorilor/Clienților să înregistreze/capteze, total sau parțial, datele și informațiile menționate pe orice dispozitiv de stocare și nici să le copieze, să le difuzeze, sau să le utilizeze în scop comercial decât dacă au obținut, în prealabil, de la Leonardo Optics SRL un acord în scris. 

Utilizarea pe site-ul www.leonardo-optics.ro a oricărui nume de marcă înregistrată nu constituie reclamă pentru compania respectivă. www.leonardo-optics.ro nu își asumă responsabilitatea și nu poate fi învinuită pentru pagubele apărute prin folosirea conținutului site-ului.

Utilizatorul/Cumpărătorul/Clientul nu are dreptul să transmită niciun tip de viruși informatici și niciun cod sursă de natură distructivă.

Orice încălcare a Termenilor și Condițiilor va avea ca rezultat încetarea serviciilor pentru dumneavoastră și suportarea consecințelor de ordin financiar și legal.

Pentru sesizări, vă rugam să raportați eventuala încălcare a dreptului de autor sesizată pe site la adresa e-shop@leonardo-optics.ro.


3. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
Prin completarea datelor în formularul de creare de cont și/sau de comandă, prin contactarea Leonardo Optics prin orice mijloace (formular de contact, e-mail, telefonic, comentarii la produse etc.), Utilizatorul/Cumpărătorul/Clientul înțelege că datele sale personale vor fi incluse în baza de date aparținând Leonardo Optics și că vor fi prelucrate în temeiul contractului electronic dintre părți (Termeni și condiții), pentru a putea răspunde solicitărilor consumatorului, precum și pentru a îmbunătăți gama de Produse.

Prelucrarea datelor cu caracter personal, în calitate de Client al Leonardo Optics, se realizează în conformitate cu dispozițiile legale privind protecția datelor cu caracter personal aplicabile. Pentru o informare completă asupra activității de prelucrare a datelor cu caracter personal realizată de Leonardo Optics, în calitate de operator de date, invităm Utilizatorul/Cumpărătorul/Clientul să consulte secțiunea „Protecția datelor personale” disponibilă pe SITE.

În sensul prezentului contract, datele care fac obiectul prelucrării se pot referi la: nume și prenume, adresa de e-mail, adresa de domiciliu/livrare și numărul de telefon.

Prelucrarea nu poate fi extinsă la alte scopuri, cu excepția cazului în care părțile convin în mod expres sau există o obligație legală care dă dreptul oricărei părți să prelucreze datele.

Prin crearea unui cont sau/și plasarea unei comenzi, Cumpărătorul/Clientul are dreptul de a-și exprima sau nu acordul cu privire la abonarea la newsletter sau mesaje de marketing direct telefonice sau prin SMS. Datele preluate de la Utilizator/Cumpărător/Client, ca persoană vizată, în scopul expedierii de newsletter/mesaje de marketing direct pot fi folosite de Leonardo Optics doar dacă s-a obținut consimțământul expres în limitele Politicii de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal. Dezabonarea de la newsletter sau mesaje comerciale se poate face în orice moment și nu implică renunțarea la acceptul dat pentru prezentul document. Leonardo Optics își rezervă dreptul de a selecționa persoanele cărora le va transmite astfel de e-mailuri/SMS-uri, cât și dreptul de a elimina din baza sa de date orice Utilizator/Cumpărător/Client care și-a exprimat anterior expres consimțământul de a primi newsletter/SMS, fără niciun angajament ulterior din partea Leonardo Optics sau vreo notificare prealabilă.

Utilizatorul/Cumpărătorul/Clientul nu are dreptul să folosească adrese de e-mail/conturi de social media false, pretinzând că este altcineva ori să încerce să inducă în eroare Leonardo Optics în legătură cu originea oricăror comentarii. Utilizatorul/Cumpărătorul/Clientul este direct responsabil pentru orice comentariu publicat și pentru acuratețea informațiilor publicate. Leonardo Optics nu este responsabilă și nu își va asuma nicio răspundere pentru niciun comentariu publicat de consumator sau de o terță parte.

Leonardo Optics se obligă să preîntâmpine incidente precum distrugerea, folosirea inadecvată, accesul neautorizat, dezvăluirea sau alterarea datelor cu caracter personal.

Leonardo Optics se obligă să înceteze prelucrarea datelor, în conformitate cu prevederile din Politica de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal cu excepția cazurilor în care există o obligație legală care impune prelucrarea în continuare a datelor sau exercitarea unor drepturi în instanță și/sau în fața autorităților publice cu atribuții de control.


4. UTILIZAREA COOKIE-URILOR

Leonardo Optics folosește cookie-uri. Cookie-urile reprezintă date stocate pe hardul utilizatorului, conținând informații despre utilizator. Folosirea mecanismului de tip cookie reprezintă un avantaj în folosul vizitatorilor. Pentru a afla lista cookie-urilor folosite de SITE, invităm să se acceseze Politica de cookie-uri.

5. PROCEDURA DE COMANDĂ
Prin apăsarea butonului „Adaugă în coș", Produsul în cauză ajunge în coșul virtual de cumpărături. Pentru unele Produse va fi necesar să se introducă specificațiile acestora (ex. dioptrii, raza de curbură etc.). În cazul în care se dorește achiziționarea ramelor de ochelari împreună cu lentile, există posibilitatea de a adăuga lentile în conformitate cu rețeta medicală, precum și alte specificații ale lentilelor (tratamente pentru lentilă, grosime).

Produsele din coșul virtual de cumpărături pot fi vizualizate oricând, dacă se face click pe simbolul „Coșul meu" situat în dreapta sus a paginii web. Aici există posibilitatea de a șterge eventualele produse nedorite, respectiv se poate defini cantitatea de produse.

Prin apăsarea butonului „Continuă", Utilizatorul/Cumpărătorul/Clientul va fi redirecționat către pagina de check-out unde va trebui să se conecteze la contul său sau să completeze datele necesare plasării Comenzii (facturare, livrare/ridicare din magazin, contact), dacă nu are deja un cont. Tot în această secțiune, există posibilitatea de a selecta modalitatea de plată disponibilă.

În cazul în care s-a optat pentru plata online, cu card bancar, prin apăsarea butonului „Finalizează comanda" consumatorul va fi redirecționat către pagina furnizorului de servicii de plată online Netopia mobilPay. Mai multe despre termenii și condițiile Netopia mobilPay găsiți aici: mobilpay.ro/terms.

Completarea tuturor informațiilor solicitate în formularul de Comandă este necesară pentru procesarea corectă și eficientă a comenzii plasate, precum și în vederea executării contractului la distanță.

Dacă adresa de livrare nu este aceeași cu adresa de facturare, se poate accesa butonul „Adaugă o adresă nouă”. Dacă se dorește ca facturarea să se realizeze pentru persoana juridică, trebuie bifată opțiunea „Persoană juridică” din secțiunea „Detalii facturare”.

În urma finalizării Comenzii, se va recepționa un e-mail automat la adresa indicată de către Cumpărător/Client. Acest e-mail confirmă înregistrarea Comenzii reușite și trimiterea acesteia către Leonardo Optics.

Cumpărătorul/Clientul ia la cunoștință că, după efectuarea comenzii de pe SITE și după confirmarea telefonică sau prin e-mail de către un angajat al Vânzătorului, între părți intervine un contract electronic de vânzare-cumpărare, respectiv de livrare, încheiat pentru Produsul comandat.

Produsele cuprinse în cadrul comenzilor acceptate de Vânzător vor fi livrate conform condițiilor stipulate privind plata și livrarea.

Cumpărătorul/Clientul poate anula o comandă înainte de a primi mesajul de notificare a livrării, prin transmiterea unui email către e-shop@leonardo-optics.ro. Cumpărătorul/Clientul poate renunța la cumpărare conform procedurii descrise în cadrul secțiunii „Dreptul de retragere”.

Produsele realizate la Comandă, respectiv ochelarii efectuați în conformitate cu specificațiile Cumpărătorului/Clientului (prescripție) nu beneficiază de drept de anulare până la împlinirea termenului oferit de operatorii Leonardo Optics.


6. ÎNCHEIEREA CONTRACTULUI.
6.1. CONTRACTUL COMERCIAL LA DISTANȚĂ

Pentru realizarea unei Comenzi pe SITE este necesară crearea de către Utilizator/Cumpărător/Client a unui CONT, prin completarea formularului din secțiunea specifică pentru Creare Cont.

Prin înregistrarea unei Comenzi electronice sau telefonice pe SITE, Cumpărătorul/Clientul este de acord cu forma de comunicare (e-mail, telefonic, sms, whatsapp) prin care Vânzătorul iși deruleaza operatiunile comerciale.

Contractul se consideră încheiat între Vânzător și Cumpărător/Client, în momentul acceptării/confirmării de către Vânzător a Comenzii, prin intermediul poștei electronice și/sau SMS, și/sau whatsapp sau telefonic a notificarii de confirmare a Comenzii. Acceptarea Comenzii de către Vânzător în această formă se realizează fără a necesita o confirmare de primire din partea Cumpărătorului/Clientului.Vânzătorul nu consideră în niciun moment o comandă neconfirmată ca având valoarea unui contract.

Termenii și Condițiile de vânzare vor sta la baza Contractului astfel încheiat, încă de la momentul confirmării Comenzii de către Vănzător, în completarea acestora fiind Certificatul de garanție emis de Vânzător sau de un furnizor al acestuia. De asemenea, toate documentele și informațiile puse la dispoziție de către Vânzător pe SITE vor sta la baza Contractului.

Pentru motive justificate, după confirmare, Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica cantitatea Produselor din Comandă. Dacă se modifică cantitatea de Produse din Comandă, Vânzătorul va anunța Cumpărătorul/Clientul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon furnizate la efectuarea Comenzii, pentru confirmarea modificărilor intervenite, urmând ca, dacă este cazul, să se returneze o parte din suma deja achitată.

Comanda va fi compusă din următoarele documente:
- Comanda (împreună cu mențiunile clare asupra datelor de livrare și facturare) și condițiile sale specifice;
- Specificațiile Cumpărătorului/Clientului (acolo unde este cazul);
- Termenii și condițiile contractuale.

6.2. OBIECTUL CONTRACTULUI
Cumpărătorul/Clientul se obligă să cumpere de la Vânzător, iar Vânzătorul se obligă să furnizeze Produsele solicitate prin Comanda efectuată de Cumpărător/Client și confirmată de Vânzător, în cantitatea specificată de Cumpărător în cadrul comenzii.

6.3. DURATA CONTRACTULUI. TRANSFERUL PROPRIETĂȚII
Prezentul Contract intră în vigoare în momentul confirmării de către Leonardo Optics SRL a comenzii lansate de către Cumpărător/Client, în modalitatea arătată la punctul 7.1. Proprietatea asupra Produselor va fi transferată la momentul efectuării plății din partea Cumpărătorului/Clientului, printr-una dintre modalitățile de plată acceptate de către Vănzător.

6.4. OBLIGAȚIILE VÂNZĂTORULUI

- Să livreze Produsele în ambalajele originale ale producătorului, sigilate și fără deteriorări.
- Să livreze Produsele comandate de către Cumpărător/Client în cantitățile, la prețul și în termenul prevăzut în confirmarea Comenzii.
- Să informeze Cumpărătorul/Clientul în situația întârzierii sau imposibilității asigurării Produselor comandate în totalitate sau parțial.
- În situația în care Cumpărătorul/Clientul denunță unilateral Contractul înainte de livrarea Produselor, renunțând la Comanda sa, Vănzătorul se obligă să nu mai efectueze această livrare.
- Să furnizeze Cumpărătorului/Clientului certificatul de garanție atașat Produsului, emis de către producător (doar pentru produsele cu folosință îndelungată, precum ochelarii de soare, ramele de vedere).

6.5. OBLIGAȚIILE CUMPĂRĂTORULUI/CLIENTULUI

- Se obligă să ia la cunoștință Termenii și Condițiile, Politica SITE-ului, precum și toate informațiile prezentate și publicate de Vânzător pe SITE și recunoaște că a fost de acord cu ele la efectuarea Comenzii și, implicit, la semnarea acestui contract.
- Se obligă să plătească valoarea contractului (valoarea Produselor și valoarea livrării), în acord cu clauzele privind modalitatea de plată aleasă.
- Se obligă să garanteze faptul că are vârsta minimă de 18 ani la momentul plasării Comenzii pe SITE.
- Se obligă să preia Produsele vândute/livrate sau să le ridice din magazinul fizic, dacă a optat în acest sens.
- În măsura în care Cumpărătorul/Clientul se află în posesia unei rețete medicale/prescripții pentru dioptrii, se obligă să garanteze faptul că aceasta a fost oferită de un personal calificat în acest sens. Prescripția medicală/optometrică nu poate fi mai veche de 12 luni. Vânzătorul nu răspunde în niciun fel pentru acuratețea informațiilor medicale furnizate de către Cumpărător/Client și nici nu este, în vreun fel, răspunzător pentru eventuala neconformitate din punct de vedere medical a Produsului achiziționat de către Cumpărător/Client, cu afecțiunea medicală, acesta din urmă având liberul arbitru să decidă alegerea Prodsului pe riscul său. Prin plasarea Comenzii, Cumpărătorul/Clientul confirmă că Produsul este cel recomandat pentru afecțiunea cuprinsă în conținutul prescripției medicale. Cumpărătorul/Clientul este cel care își asumă corectitudinea datelor și informațiilor cuprinse în rețetă/prescripția optometrică.
- În cazul în care Cumpărătorul/Clientul comandă ochelari de vedere și deține o rețetă pentru ochelari, dar dorește (și) lentile de contact, atunci acesta va avea o rețetă specială pentru lentile de contact. Prin plasarea comenzii, Cumpărătorul/Clientul confirmă faptul că aceasta a fost efectuată în funcție de parametrii și tipul de lentile prescris de specialist.
- Se obligă să furnizeze cu acuratețe detaliile prescripției (inclusiv notele adiționale acesteia), pe riscul său.
- În cazul lentilelor de contact, Cumpărătorul/Clientul confirmă că, în urma consultului efectuat de un specialist și a prescrierii lentilelor de contact, a luat la cunoștință și va respecta cu strictețe regulile cu privire la întreținerea și utilizarea lor. Pentru orice întrebări sau nelămuriri, Cumpărătorii/Clienții sunt îndemnați să contacteze un specialist înainte de achiziția și utilizarea acestor dispozitive medicale.Vănzătorul nu răspunde pentru acuratețea informațiilor medicale cuprinse în rețetele medicale prezentate de către Cumpărător/Client.
- În cazul soluțiilor de întreținere pentru lentile de contact și al lacrimilor artificiale (picături oftalmice), Cumpărătorul/Clientul va citi și respecta cu strictețe indicațiile menționate pe prospectele produselor puse la dispoziție de Vânzător. Dacă nu a primit, dintr-o eroare, prospectul acestui tip de produse, Cumpărătorul îl va solicita Vânzătorului înainte de utilizare.
Pentru evitarea oricăror nelămuriri, prin plasarea unei Comenzi prin intermediul SITE-ului www.leonardo-optics.ro, Cumpărătorul/Clientul garantează faptul că:
utilizează platforma online www.leonardo-optics.ro în mod voluntar;
datele conținute în formularul de înregistrare corespund realității și nu încalcă drepturile terților;
după caz, a fost supus unui test oftalmologic la un oftalmolog/optometrist acreditat și garantează că valoarea dioptriilor de lentile introdusă în timpul procesului de comandă este în concordanță cu rețeta prescrisă de oftalmolog.

Vânzătorul recomandă Cumpărătorului/Clientului să consulte întotdeauna medicul oftalmolog sau optometristul înainte de a încerca o nouă marcă de lentile. Folosirea sau schimbarea lentilelor de contact fără aprobarea specialistului oftalmolog/optometristului poate reprezenta un risc medical și Vânzătorul nu este responsabil de eventualele vătămări sau de disconfortul apărut în urma purtării lentilelor de contact cumpărate din magazinul online sau fizic sau primite gratuit.

6.6. DREPTUL DE RETRAGERE ȘI POLITICA DE RETUR
Produsele livrate de www.leonardo-optics.ro sunt în ambalajul original, sigilate. De asemenea, unele categorii de produse comercializate prin intermediul platformei online sunt produse care, prin natura lor, nu mai pot fi returnate după desigilare.

Cumpărătorul/Clientul are dreptul să se retragă din Contract, respectiv să returneze un Produs pentru care deja s-a plasat o Comandă confirmată de Vânzător, denunțând unilateral, în scris, contractul la distanță, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea Produselor, fără penalități, fără invocarea vreunui motiv, precum și fără a suporta alte costuri decât cele aferente returnării Produsului. În această situație, Cumpărătorul/Clientul este obligat să nu desigileze Produsele. Astfel, potrivit OUG nr. 34/2014, perioada de returnare a unui Produs expiră în termen de 14 zile de la:
- ziua în care Cumpărătorul/Clientul intră în posesia fizică a Produsului/Produselor dintr-o Comandă.  
- ziua în care Cumpărătorul/Clientul intră în posesia fizică a ultimului Produs dintr-o Comandă, în cazul în care Cumpărătorul/Clientul efectuează o Comandă pentru produse multiple care vor fi livrate separat.

Apelând la dreptul de denunțare unilaterală a contractului, Cumpărătorul/Clientul va trebui să suporte costurile returnării Produselor. În cazul în care Cumpărătorul/Clientul decide să se retragă din Contract, acesta va trimite, în scris, către Vânzător, solicitarea sa de retragere și/sau retur pe email la adresa: e-shop@leonardo-optics.ro. După primirea solicitării de retragere și/sau retur, Cumpărătorul/Clientul va primi via e-mail, whatsapp, prin SMS sau telefonic, datele necesare pentru realizarea livrării de retur a produselor către Vânzător.

Produsele returnate trebuie să fie în aceeași stare în care au fost primite, în cutia originală, cu etichetele intacte, accesoriile complete, să nu fie deteriorate și să fie însoțite de certificatele alături de care au fost livrate, în caz contrar rambursarea sumelor achitate nu va avea lor. Produsele se vor returna la adresa din mun. Bucuresti, Sector 1, Strada Ion Cimpineanu, nr 11, Modul Q, camera 407, Union International Center, etaj 4.

Cumpărătorul/Clientul este responsabil pentru diminuarea valorii Produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calității și funcționării produselor. Dacă Produsul este returnat într-o stare în care nu mai poate fi revândut ca nou, Leonardo Optics își rezervă dreptul de a solicita o taxă pentru readucerea lui în stadiul inițial (dacă este posibil), pentru a acoperi diferența de preț rezultată din vânzarea Produsului ca second-hand, sau, la opțiunea Cumpărătorului/Clientului, se va proceda la reexpedierea Produsului pe cheltuiala acestuia din urmă.

Cumpărătorul/Clientul nu va suporta costurile de transport pentru returnarea Produselor în cazul în care a primit un Produs care prezintă defect de fabricație sau un Produs diferit față de cel comandat.

În cazul în care Cumpărătorul/Clientul solicită un alt Produs, acesta va achita diferența de preț în cazul în care produsul solicitat la schimb are un preț mai mare decât produsul achiziționat inițial. Leonardo Optics va trimite Produsul solicitat la schimb după ce Cumpărătorul/Clientul a returnat produsul achiziționat inițial.

Perioada de rambursare a contravalorii produsului returnat este de maximum 14 zile calendaristice de la data la care Produsul returnat a ajuns la adresa specificată de către Vânzător pentru retur (cea indicată mai sus). După primirea Produselor complete, conform facturii, Vânzătorul va inspecta starea acestora, respectiv dacă sunt nedeteriorate și se regăsesc în starea inițială precomandă, iar în caz afirmativ, va proceda la rambursarea către Cumpărător/Client, în termen de maxim 14 zile lucratoare, a sumelor achitate, astfel:
- pentru Comenzile achitate ramburs (la livrare) -> prin restituirea contravalorii Produsului în contul bancar transmis de către Cumpărător/Client Vânzătorului, prin formularul de returnare via email la adresa e-shop@leonardo-optics.ro
- pentru Comenzile achitate prin transfer bancar/virtual POS ->prin virament/restituire în contul din care a fost efectuată plata.

Leonardo Optics SRL va rambursa sumele plătite de către Cumpărător/Client pentru livrarea produselor, în termenul stipulat supra, fără a-i solicita acestuia cheltuielile aferente rambursării sumelor. Leonardo Optics are dreptul să amâne rambursarea sumelor până la data recepționării Produselor care au făcut obiectul vânzării. Leonardo Optics își rezervă dreptul de a nu onora comenzile realizate de persoane fizice sau juridice care au făcut 3 retururi consecutive în ultimele 12 luni calendaristice.
*Returul nu poate fi efectuat la easybox.

Exceptări de la exercitarea dreptului de retragere:
- produsele sigilate ce nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de Cumpărător/Client (ex. lentile de contact); conform art. 16 punctul e) din OUG nr. 34/2014 (ex. ambalajul lentilelor de contact, blisterelor și flacoanelor sunt deteriorate).
- produsele confecționate după specificațiile prezentate de către Cumpărător/Client sau personalizate în mod clar (ex. produse efectuate pe bază de comandă); conform art. 16 punctul c) din OUG nr. 34/2014 (ex. ochelarii de vedere realizați după prescripție medicală).

6.7. RETURNAREA PRODUSELOR ACHIZIȚIONATE DIN MAGAZINUL FIZIC
Potrivit dispozițiilor legale, returnarea produselor achiziționate din magazinul fizic Leonardo Optics din România nu poate opera în lipsa unor motive temeinic justificate care să prezinte neconformitatea unui Produs achiziționat. Astfel, în cazul Produselor achiziționate din magazinul fizic Leonardo Optics vor fi aplicate condițiile din Politica de Garanții.

Cumpărătorul/Clientul trebuie să se prezinte personal cu Produsul în magazinul fizic, cu toate componentele, accesoriile și eventualele cadouri de care Produsul a fost însoțit, iar suma va fi rambursată numerar. În situația returului în magazin, în cazul în care optează pentru înlocuirea Produsului returnat cu un alt produs disponibil la vânzare, Cumpărătorului/Clientului i se va rambursa doar diferența dintre valoarea returului și prețul noului produs (sau, după caz, va achita diferența de bani).

Niciuna dintre componentele Produsului NU trebuie să prezinte urme de deteriorare (zgârieturi, lovituri), de uzură sau de consum și vor fi verificate pentru a le determina integritatea. Nu vor fi acceptate Produse care prezintă seriile șterse complet sau parțial. În caz contrar, Vânzătorul își rezervă dreptul să refuze returul sau să perceapă o taxă de aducere a produselor la starea inițială.

Pentru mai multe informații cu privire la dreptul de retragere puteți contacta Leonardo Optics la nr. de telefon +40725232222.... (Luni-Vineri: 09:00 - 20:00, Sâmbăta: 10:00 - 16:00). Operatorii Leonardo vor oferi Cumpărătorului/Clientului suport în alegerea modalității de returnare și vor oferi detaliile necesare cu privire la adresa de expediere a produselor, ambalare sau contactarea firmei de curierat.

Pentru returul produselor achiziționate care îndeplinesc condițiile legii, Cumpărătorul/Clientul trebuie să trimită un email pe adresa e-shop@leonardo-optics.ro, în care să completeze datele menționate mai jos sau să trimită acest formular completat cu datele necesare.

Model formular:
Către: SOCIETATEA LEONARDO OPTICS SRL
Numărul comenzii:
Numele clientului:
Numărul de telefon:
Articole Returnate:
COD PRODUS:
CANTITATE:
Bifează motiv retur:
- Mărime prea mică
- Mărime prea mare
- Arată diferit față de cum mă așteptat
- Articolul prezintă defect
- M-am răzgândit sau timpul de livrare a fost prea lung
- Articol incorect sau lipsă articol
*a se bifa cu X motivul ales
Alte motive:
Restituire contravaloare produs în contul de mai jos:
Cont Bancar:
Titular Cont:
* pentru comenzile achitate cu cardul online, banii se returnează în același cont.
Adresa de ridicare a coletului:

6.8. POLITICA DE GARANȚIE A PRODUSELOR

Toate Produsele comercializate de site-ul www.leonardo-optics.ro beneficiază de condiții de garanție conform legislației în vigoare.

Leonardo Optics SRL, în calitate de Vânzător, acordă o garanție de 24 de luni pentru Produsele vândute prin intermediul www.leonardo-optics.ro. Această garanție se acordă de la data livrării produsului către Cumpărător/Client, sau de la data ridicării din magazinul fizic a Produsului de către Cumpărător/Client, în condițiile în care au fost respectate instrucțiunile de utilizare detaliate mai jos:

- Condițiile de acordare a garanției:
Garanția care se acordă prin prezentul certificat face referire strict la Produsul achiziționat de către Cumpărător/Client de pe SITE sau magazinul fizic. Nu fac obiectul prezentei garanții rețeta/prescripția optometrică prezentată de către Cumpărător/Client, pe baza căreia a fost livrat Produsul, Leonardo Optics nefiind în niciun fel răspunzătoare pentru corectitudinea datelor înscrise în conținutul acestor documente, ulterior introduse de către Cumpărător/Client la efectuarea Comenzii.

Cumpărătorului/Clientului i se garantează că Produsul va fi reparat gratuit, în cazul defectării acestuia în condiții normale de utilizare pe durata perioadei de garanție. În cazul în care repararea produsului nu este posibilă, Leonardp Optics va înlocui Produsul. Orice reparare sau înlocuire va fi realizată în cadrul unei perioade de timp rezonabile, conform Legii nr. 449/2003, în termen de maximum 15 zile calendaristice.

Produsele comercializate de magazinul online și fizic Leonardo Optics respectă garanția legală de conformitate, potrivit art. 4 - pct. 1 lit. e) din OUG nr. 34/2014:
- Produsele corespund cu descrierea, oferind aceleași calități cu cele ale mostrei/modelului prezentat inițial de acesta (în magazin, de exemplu).
- Produsele corespund scopului cerut de Cumpărător, adus la cunoștința Vânzătorului, care îl și acceptă când se încheie contractul de vânzare-cumpărare.
- Produsele corespund scopului general de utilizare al produselor de același tip.
- Produsele corespund cu specificațiile Produselor din aceeași serie (așteptări rezonabile de calitate și performanță similară), specificații ce sunt aduse direct la cunoștința Cumpărătorului, prin declarații publice, pe baza înscrisurilor de pe etichetă sau ambalaj, pe baza publicității făcute produsului.

Garanția produselor se oferă în baza facturii electronice emise.
Acordarea garanției se referă exclusiv la defecte de fabricație sau la vicii ascunse sesizate și apărute în perioada de garanție și numai în condițiile purtării, păstrării și întreținerii corespunzătoare a Produselor. Constatarea defectelor, a naturii și cauzelor acestora este făcută la sediul Vânzătorului și/sau, după caz, la sediul producătorului. Pentru analizarea solicitării de garanție, Clientul va trimite cererea către adresa de e-mail e-shop@leonardo-optics.ro

După analizarea solicitării și confirmarea acordării garanției, Produsul va fi înlocuit cu același Produs nou sau se vor înlocui părțile defecte cu altele noi. Dacă Produsul defect nu mai este pe stoc, acesta va fi înlocuit cu un altul, la alegere. În situația acceptării, Produsul nou ales trebuie să aibă minim prețul achitat inițial. Dacă prețul este mai mare, diferența este suportată de Client.

Toate lentilele aeriene (pentru ochelari) comercializate de Leonardo Optics respectă principiile ISO 8980/2004. Garanția cade în sarcina producătorului. Lentilele aeriene pentru ochelarii de soare, care sunt executate după specificațiile Cumpărătorului/Clientului sau care au fost prelucrate și montate în rama de ochelari a acestuia din urmă nu au drept de anulare a comenzii.

RAME DE VEDERE ȘI OCHELARI DE SOARE: Garanția de 24 de luni se acordă în condițiile utilizării corespunzătoare. Garanția acordată de furnizor se referă numai la deficiențe ale produselor determinate de defecte de fabricație sau vicii ascunse, descoperite în condițiile unei întrețineri corespunzătoare. Deteriorări ale produselor precum zgârieturi, fisuri, spărturi, rupturi, deformări, nu sunt acoperite de garanție, fiind, considerate efecte ale unei întrețineri necorespunzătoare. Intervențiile mecanice asupra produsului, altele decât cele ale personalului www.leonardo-optics.ro, duc la anularea garanției (lipituri, montaje externe ale lentilelor de vedere, îndepărtarea sigiliului etc).

GARANȚIE SOLUȚII ȘI ACCESORII OCHELARI: Aceste produse beneficiază de garanție 6 luni de la achiziționare, fiind produse cu o durată de viață scurtă.

GARANȚIE LENTILE DE CONTACT: Garanția de 24 de luni acoperă următoarele probleme apărute: zgârieturi din fabricație pe suprafața lentilei; pete pe suprafața lentilei; diferențe de putere dioptrică față de dioptria înscrisă pe ambalaj. Garanția de 24 de luni se acordă în condițiile utilizării corespunzătoare.

Garanția lentilelor de contact nu acoperă prescripția și adaptarea necorespunzătoare a lentilelor de contact; defecte survenite în urma manipulării necorespunzătoare (ex: ciupirea marginilor lentilei etc.); defecte survenite în urma întreținerii sau a depozitării necorespunzătoare (ex: depozite pe suprafața lentilei sau infestarea lentilei cu bacterii, germeni, microbi etc.)

Termenul de rezolvare a reclamațiilor în perioada de garanție este de 15 zile lucrătoare.

GARANȚIA CALITĂȚII
www.leonardo-optics.ro comercializează produse originale, sigilate conform standardelor CE. Toate produsele de pe SITE sunt autentice. Leonardo Optics oferă produse de înaltă calitate la cele mai mici prețuri. Produsele sunt noi sigilate și 100% originale, respectiv certificate internațional ISO 9001 și avizate în România de Ministerul Sănătății. Garabția este acordată pentru o perioadă de 24 de luni de la data achiziționării.

GARANȚIA DE LIVRARE
Livrarea produsului sau produselor comandate se face în cel mai scurt timp, de luni până vineri (pentru produsele aflate pe stoc) și în orice caz nu mai târziu de 30 de zile lucrătoare de la confirmarea Comenzii de către Vânzător. În cazul în care coletul nu ajunge în timpul estimat de curier, Vânzătorul oferă o reducere de 10% la următoarea comandă.

Trebuie menționat, însă, că livrarea rapidă nu se aplică în perioadele aglomerate din an precum Black Friday, Crăciunul, sărbătorile de Paște sau 8 Martie, Halloween, sărbători legale sau evenimente neprevăzute (dezastre naturale, pandemii, epidemii etc.)*Pentru reducerea de 10%, Cumpărătorul/Clientul trebuie să contacteze leonardo-optics.ro prin e-mail, telefon sau orice altă metodă de comunicare pentru a intra în posesia voucherului de 10% discount.

6.9. LIVRAREA PRODUSELOR
Livrarea Comenzilor plasate pe site-ul www.leonardo-optics.ro se realizeaza doar pe teritoriul Romaniei.
Livrarea Comenzilor se face prin intermediul companiei de curierat selectată de catre Vânzător.
Livrarea unei Comenzi se face în decurs de 2-4 zile lucrătoare de la confirmarea acesteia.

Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare în cadrul aceluiași colet în care sunt livrate și Produsele comandate.

Posesia fizică asupra Produselor va fi transferată la livrare, după efectuarea plății din partea Cumpărătorului/Clientului prin modalitatea indicată în Comandă (înțelegând prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier).Conform art. 18 alin. (1) din O.U.G nr. 34/2014, cu excepția cazului în care părțile au convenit altfel cu privire la momentul livrării, Vânzătorul livrează produsele transferând posesia fizică sau controlul asupra produselor către consumator, fără întârziere nejustificată și în decurs de cel mult 30 de zile lucrătoare de la încheierea contractului.

În cazul livrării prin poștă sau curier, agentul poștal sau curierul nu este autorizat de către Vânzător să permită Cumpărătorului/Clientului deschiderea coletelor înainte de semnarea de livrare, ci doar ulterior semnării de livrare și achitării eventualei contravalori a respectivelor colete. Dacă, după transferul proprietății, Cumpărătorul constată diferențe între Comandă (factură) și conținutul coletului, acesta va notifica, în scris, Vânzătorul, în termen de maximum 3 zile, la adresa electronică e-shop@leonardo-optics.ro.

6.10. MANIPULAREA, PĂSTRAREA ȘI TRANSPORTUL OCHELARILOR
Vânzătorul recomandă ca ochelarii ca toate Produsele achiziționate de pe SITE să fie utilizate conform instrucțiunilor sale. Se recomandă să se manevreze ochelarii cu ajutorul ambelor mâini.Se recomandă să se acorde o atenție mai mare în utilizarea și manipularea ochelarilor ale caror lentile sunt fixate prin prindere în șurub sau cu fir de nylon, acest tip de ochelari fiind mai fragili. Se recomandă ca ochelarii să fie păstrați și transportați numai în toc (port ochelari) adaptat mărimii acestora.Se recomandă ca suprafața lentilelor ochelarilor să nu intre în contact cu suprafețe dure. Nu se recomandă următoarele:

- plasarea ochelarilor pe bordul mașinii expuși direct la soare, sau pe alte suprafețe unde pot fi afectați de razele soarelui sau se pot zgâria,
- plasarea ochelarilor în buzunarele articolelor de îmbrăcăminte, sau în alte locrui, nefiind protejați de toc,
- plasarea ochelarilor în apropierea surselor de căldură, precum foc deschis sau alte zone cu temperaturi extreme, de ex. saună, uscător de păr, aragaz etc.
- utilizarea ochelarilor în condiții extreme de ex: la coafor sau în timpul vopsirii părului, în timpul utilizării fixativului pentru coafare etc.

În ceea ce privește procesul de curățare al ochelarilor, aceștia se vor curăța zilnic sau ori de câte ori este nevoie doar cu produsele speciale destinate curățării ochelarilor și lentilelor. Se recomandă ștergerea lentilelor doar cu material moale din microfibră sau lavetă din microfibră ori cu șervețele umede speciale destinate curățării ochelarilor și lentilelor. În situația în care Cumpărătorul/Clientul nu deține soluțiile recomandate, se va șterge lentila folosind doar apă, după care ochelarii se vor usca doar prin utilizarea unui material moale din microfibră. Lentilele nu se vor șterge niciodată fără a fi folosită o soluție specială, sau în lipsă, apă, întrucât există riscul ca acestea să se zgârie. Nu se vor utiliza detergenși agresivi, alcool, acetonă, detergenți universali sau alte produse similare și nici șervețele de hârtie.În timpul operațiunii de curățare a ochelarilor se recomandă ca ochelarii să fie ținuți cu fermitate de puntea nazală, în vreme ce procedura de curățare se va realiza cu blândețe, în ritm încet.

Abatarea de la regulile de utilizare, manipulare, păstrare și transport a ochelarilor de soare și a lentilelor, expuse mai sus, constituie utilizare necorespunzătoare și conduce la pierderea garanției de către Cumpărător/Client. Inspecția fiecărui Produs, la momentul la care acesta va fi adus de către Cumpărător/Client în vederea efectuării reparațiilor sau înlocuirii, va fi realizată de către Vânzător, care își rezervă dreptul de a refuza să dea curs remediilor aferente garanției în măsura în care constată, prin intermediul propriei expertize, că Produsul nu a fost utilizat în mod corespunzător și în acord cu destinația sa.

6.11. EXONERAREA DE RĂSPUNDERE
Vânzătorul nu își asumă responsabilitatea și nu poate fi ținut responsabil pentru orice pagubă apărută prin folosirea improprie a Produselor achiziționate de către Cumpărător/Client, indiferent de identitatea persoanei care le-a achiziționat. www.leonardo-optics.ro nu garantează și nici nu va putea fi considerată responsabilă în cazul în care Produsele cumpărate nu corespund scopului pentru care au fost cumpărate.

Produsele livrate de www.leonardo-optics.ro sunt în ambalajul original, sigilate. De aceea, www.leonardo-optics.ro nu va putea fi făcuta responsabilă în cazul oricăror neconcordanțe sau probleme în ceea ce privește Produsele, calitatea acestora sau orice alte aspecte privind aceste produse.

Informațiile incluse pe site-ul leonardo-optics.ro au caracter informativ și sunt puse la dispoziție cu bună credință, din surse pe care Vânzătorul le consideră de încredere. În cazul în care vreunul dintre articolele publicate sau orice altă informație intră sub incidența Legii privind dreptul de autor și drepturile conexe, Utilizatorul/Cumpărătorul/Clientul este rugat să aducă acest fapt la cunoștință Vânzătorului, pentru a putea fi luate măsurile legale necesare.

Prin crearea și utilizarea Contului, Utilizatorul/Cumpărătorul/Clientul își asumă răspunderea pentru menținerea confidențialității datelor de cont (user și parolă), pentru gestionarea accesării contului și, în măsura permisă de legislația în vigoare, este responsabil de activitatea derulată prin intermediul contului său. Prin plasarea Comenzilor, Utilizatorul/Cumpărătorul/Clientul acceptă în mod expres și fără echivoc Termenii și Condițiile SITE-ului în ultima versiune actualizată, care este comunicată în cadrul SITE-ului, existentă la data creării contului, utilizării conținutului sau la data plasării Comenzii.

Leonardo Optics nu solicită Utilizatorilor/Cumpărătorilor/Clienților săi prin niciun mijloc de comunicare (e-mail, telefonic, SMS etc.) informații referitoare la date confidențiale de tip conturi, carduri bancare sau parole personale.Utilizatorul/Cumpărătorul/Clientul își asumă întreaga responsabilitate pentru divulgarea unui terț a datelor sale confidențiale. Leonardo Optics își declină orice responsabilitate în situația în care un Utilizator/Cumpărător/Client ar fi/este prejudiciat sub orice formă de către un terț care ar pretinde că reprezintă interesele Leonardo Optics. Utilizatorul/Cumpărătorul/Clientul va informa Leonardo Optics asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact indicate în prezenții Termeni și Condiții.

6.12. SOLUȚIONAREA CONFLICTELOR ȘI LEGEA APLICABILĂ
Orice tentativă de acces neautorizat la SITE și orice încercare de fraudă vor fi raportate autorităților competente. Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea etc. site-urilor și/sau a oricărui conținut trimis de Leonardo Optics Cumpărătorului/Clientului, prin accesare și/sau expediere, acesta din urmă se declară de acord cel puțin cu prevederile Termenilor și Condițiilor.

Orice dispută cu referire la prezenții Termeni si Condiții care ar putea să apară între Utilizator/Cumpărător/Client și Leonardo Optics se va rezolva pe cale amiabilă. Orice dispută, de orice fel, care ar putea să apară între Utilizator/Cumpărător/Client și Leonardo Optics se va rezolva pe cale amiabilă. Dacă aceasta nu va fi posibilă, conflictul va fi soluționat de instanța competentă, în conformitate cu legile române în vigoare.Prezentul document a fost redactat și va fi interpretat în conformitate cu legislația română.

6.13. PLATA PRODUSELOR ȘI FACTURARE
Plata Produselor se poate face prin ramburs la momentul livrării, online prin virtual POS, sau la casa de marcat în momentul ridicării din magazinul fizic a Produselor pentru Comenzile plasate direct în acest magazin, prin intermediul personalului de la case. Se poate plăti cu orice card bancar emis sub siglele Visa (Visa și Visa Electron) sau Mastercard (Mastercard și Maestro), atât pe www.leonardo-optics.ro, cât și în magazinul fizic.

Cumpărătorul/Clientul este obligat să ofere informații actualizate și complete pentru o facturare și livrare corectă și fără situații extraordinare.. Acesta, este, totodată, obligat să actualizeze imediat datele contului de client deținut și alte informații, incluzând adresa de e-mail, adresa de facturare, numărul de telefon, în așa fel încât Leonardo Optics să proceseze corect și complet tranzacțiile.

6.14. PRODUSE RESIGILATE
Produsele resigilate sunt produse funcționale care și-au confirmat calitatea în magazinul fizic Leonardo Optics. Acestea sunt Produse cu posibile urme de folosire sau zgârieturi fine, cu ambalajul original deschis sau deteriorat.

Produsele resigilate nu beneficiază de eventualele promoții sau oferte care însoțesc Produsele noi, de asemenea există posibilitatea ca pachetul să nu conțină toate accesoriile.Aceste produse beneficiază, la fel ca cele noi, de drept de retur în maxim 30 de zile de la primirea lor.

Produsele resigilate beneficiază de o garanție de 24 de luni, perioadă în care se poate oricând solicita fie înlocuirea Produsului cu un altul din categoria produselor resigilate, fie repararea acestuia.Condițiile de utilizare, manipulare și întreținere ale unui produs resigilat sunt aceleași ca și în cazul produselor sigilate.Leonardo Optics recomandă verificarea imediată după recepția Produselor.

6.15. AVIZE ȘI CERTIFICĂRI
Leonardo Optics comercializează Produse originale, sigilate conform standardelor CE. Produsele sunt certificate internațional ISO 9001 și avizate în România de Ministerul Sănătății.

Lentilele de contact cu dioptrii sunt dispozitive medicale. Comercializarea dispozitivelor medicale (în magazine specializate sau online) este supusă normelor legale stabilite de Ministerul Sănătății. Comercializarea acestor produse fără a deține autorizație de la Ministerul Sănătății este strict interzisă. Prevederile legale se aplică atât persoanelor juridice, cât și persoanelor fizice.

Comercializarea dispozitivelor medicale se realizează conform dispozițiilor Ordinului 566/2020 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a titlului XX din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, referitoare la avizarea activităților în domeniul dispozitivelor medicale, și ale Ordinului 1009/2016 privind înregistrarea dispozitivelor medicale în baza națională de date.

Leonardo Optics deține avizul de funcționare necesar comercializării dispozitivelor medicale.

Atenție: Nu se recomandă achiziționarea lentilelor de contact de la agenți economici neautorizați, pentru considerente ce vizează sănătatea!


6.16. LINKURI CĂTRE TERȚI
SITE-ul poate conține link-uri către site-uri operate de terțe părți (Site-urile Terțelor Părți). Aceste link-uri sunt destinate să furnizeze doar informații suplimentare. Includerea pe SITE-ul Leonardo Optics a oricărui link către un site al unei terțe părți nu înseamnă că Leonardo Optics își asumă responsabilitatea pentru acest site al unei terțe părți, conținutul sau utilizarea acestuia și utilizarea Produselor sau serviciilor puse la dispoziție prin acesta.

Leonardo Optics nu este obligată să filtreze și să monitorizeze și nici nu a investigat sau monitorizat niciun site al unei terțe părți pentru acuratețea, caracterul complet sau conformitatea cu legislația în vigoare. Vânzătorul nu este respinsabil pentru eventualele pagube sau pierderi cauzate ca urmare a utilizării sau încrederii acordate de către consumator site-urilor aparținând terțelor părți. Așadar, site-urile terțelor părți vor fi utilizate pe propria răspundere. Se recomandă verificarea cu atenție a politicilor și practicilor acestora, astfel încât Utilizatorul/Cumpărătorul/Clientul Leonardo Optics să înțeleagă toate informațiile înainte să se angajeze în orice tip de acțiune sau tranzacție utilizând site-urile terțelor părți. Orice Plângeri, Pretenții, Solicitări de revendicare, sau Întrebări în legătură cu Produsele terțelor site-uri trebuie direcționate către acestea.

6.17.UTILIZĂRI INTERZISE
Utilizatorul/Cumpărătorul/Clientul nu este autorizat să folosească magazinul online sau conținutul acestuia pentru următoarele:
- orice acțiune ilegală;
- să solicite altor persoane să demareze sau să participe în acțiuni ilegale;
- să încalce legile internaționale, federale, locale, reguli, legi generale sau alte ordonanțe locale;
- să încalce sau să nu respecte drepturile intelectuale de proprietate aparținând Leonardo Optics ori ale altora;
- să hărțuiască, insulte, rănească, defăimeze, denigreze, intimideze sau să discrimineze pe bază de sex, orientare sexuală, religie, etnie, rasă, vârstă, naționalitate sau dizabilitate;
- să publice informații false sau să inducă în eroare intenționat;
- să publice sau să transmită viruși informatici sau orice tip de cod malițios care ar putea afecta funcționalitățile sau operațiunile Leonardo Optics sau ale site-urilor partenere și/sau aflate sub umbrela leonardo-optics.ro;
- să colecteze sau să monitorizeze informațiile personale ale altora;
- pentru orice scopuri obscene sau imorale;
- să atace sistemele de securitate ale Leonardo Optics ori ale site-urilor partenere sau aflate sub umbrela leonardo-optics.ro.

Leonardo Optics își rezervă dreptul de a stopa fără ezitare accesul la platforma magazinului online leonardo-optics.ro ori la serviciile site-urilor partenere sau aflate sub umbrela leonardo-optics.ro pentru încălcarea oricăror interziceri menționate în Termeni și Condiții.

6.18. INFORMAȚII DE CONTACT
Întrebările, sugestiile și reclamațiile în legătură cu Termenii și Condițiile sau alte politici leonardo-optics.ro trebuie trimise pe adresa de e-mail e-shop@leonardo-optics.ro

6.19. FORȚA MAJORĂ
Exceptând cazurile în care nu au prevăzut în mod expres altfel, niciuna dintre părțile unui contract care este încă în derulare nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea la termen și/sau în mod corespunzător, total sau parțial, a orică.